پرداخت 12میلیارد ریال یاری بلاعوض به غرفه داران معبد هندوهای بندرعباس
به گزارش وبلاگ آپلود، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: با دستور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبلغ 12میلیارد ریال یاری بلاعوض برای حمایت و جبران آسیب وارد شده به زنان هنرمند سرپرست خانوار آسیب دیده از آتش سوزی معبد هندوها پرداخت شد.
میراث آریا: پویا محمودیان گفت: بازارچه صنایع دستی که در ضلع شمالی معبد هندوهای بندرعباس در استان هرمزگان قرار داشت، در سال 1399 در ساعات تعطیلی دچار آتش سوزی شد و حدود 21 غرفه از این بازارچه که در اختیار زنان هنرمند سرپرست خانوار برای عرضه تولیدات صنایع دستی و هنرهای سنتی قرار داده شده بود، دچار آسیب جدی و موجب از بین رفتن بسیاری از کالاهای آنها شد، که خوشبختانه این حادثه خسارات جانی نداشت.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی اضافه کرد: بر اساس پیگیری ها و آنالیز ها که به وسیله معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان انجام شد، اندازه آسیب وارد شده به غرفه های بازارچه صنایع دستی معبد هندوها مبلغ 12 میلیارد ریال برآورد شد.
محمودیان توضیح داد: وزیر میراث فرهنگی با توجه ویژه ای که به مسائل و مسائل زنان هنرمند و سرپرست خانوار دارد، به منظور یاری، حمایت ویژه و جبران آسیب وارده، دستور داد تا مبلغ 12میلیارد ریال یاری بلاعوض به حساب آن ها واریز گردد.
وی گفت: با توجه به پیگیری های مونسان، مقرر شد تا استاندار هرمزگان مکانی را به منظور ایجاد بازارچه تازه صنایع دستی در بازار سابق ماهی فروشان بندرعباس در اختیار زنان هنرمند سرپرست خانوار قرار دهد. این بازار در حال نوسازی، بهسازی و آماده سازی به منظور واگذاری به هنرمندان آسیب دیده بوده و قرار است به بازارچه ساحلی تبدیل گردد.
به گزارش ایرنا، 27 اردیبهشت ماه سال 1399 در مجموع 21 غرفه صنایع دستی واقع در بنای تاریخی معبد هندوهای بندرعباس در آتش سوخت. در این آتش سوزی اگر چه به ساختمان تاریخی معبد آسیبی نرسیده و فقط غرفه های واقع در محوطه سوخت اما بیش از 30 نفر از فعالان صنایع دستی، کار و کسب خود را از دست دادند که با پیگیری استانداری هرمزگان و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شرایط برای جبران خسارات و فعالیت مجدد آن ها مهیا شده است.
معبد هندوهای بندرعباس در سال 1267 هجری شمسی به وسیله محمد حسن خان سعدالملک به اسم بنای زیارتی تجار و کارگران هندی مقیم بندرعباس ساخته شده و سال 1377 در لیست آثار ملی ثبت شد.
منبع: توریسم آنلاین