اسیدهای چرب اشباع نشده

به گزارش وبلاگ آپلود، آیا در پی اطلاعاتی در مورد اسیدهای چرب اشباع نشده هستید؟ اگر چنین است، پس جای درستی را انتخاب نموده اید. این مقاله انواع و فوائد سلامتی بخش آنها را مورد بحث قرار می دهد.

اسیدهای چرب اشباع نشده

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

آیا در پی اطلاعاتی در مورد اسیدهای چرب اشباع نشده هستید؟ اگر چنین است، پس جای درستی را انتخاب نموده اید. این مقاله انواع و فوائد سلامتی بخش آنها را مورد بحث قرار می دهد.

اسیدهای چرب، اسیدهای مونوکربوکسیلیک آلیفاتیک می باشند که در چربیهای حیوانات و گیاهان به شکل و فرم استری شده موجود می باشند. آنها بر اساس پیوند و ساختار شیمیایی خود به دو نوع اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده یا غیر اشباع تقسیم می شوند. اسیدهای چرب اشباع نشده فراتر از آن به دو نوع چربیهای اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) و اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) تقسیم می شوند.

انواع

اسیدهای چرب اشباع نشده آندسته اسیدهای چرب می باشند که حاوی حداقل یک پیوند دوگانه در زنجیره اسید چرب باشند. بسته به اندازه اشباع، آنها به دو گروه طبقه بندی می شوند:

اسیدهای چرب اشباع نشده مونو، حاوی یک پیوند دوگانه.

اسیدهای چرب اشباع نشده پلی، حاوی بیش از یک پیوند دوگانه

هر دو نوع چربیهای اشباع نشده بیشتر در محصولات گیاهی یافت می شوند. این اسیدها سالمتر از اسیدهای چرب اشباع شده به حساب می آیند. در واقع، بعضی از اینها دارای توانایی پایین آوردن سطوح فشار خون و کلسترول بوده در نتیجه خط بروز بیماریهای قلبی کاهش می یابد. اسید لینولئیک، اسید اولئیک، اسید میریستولئیک، اسید پالمیتولئیک، و اسید آراکیدونیک نمونه ای از آنها می باشند.

مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع نشده مونو

روغن زیتون

روغن بادام زمینی

روغن کنجد

روغن کانولا

روغن آفتابگردان

آووکادو

بادام

بادام هندی

بادام زمینی

کره

مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع نشده پلی

روغن ذرت

روغن سویا

ماهی سالمون

ماهی

تخم کتان

دانه کنجد

سویا

تخمه آفتابگردان

گردو

فوائد

فوائد سلامتی بخش مختلفی در اسیدهای چرب اشباع نشده وجود دارد. مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع نشده مونو و اشباع نشده پلی در مقایسه با انواع حاوی اسیدهای چرب اشباع شده، به اسم چربیهای سالم در نظر گرفته می شوند. به این علت که مولکولهای اسید چرب اشباع شده در راه رسیدن به جریان خون، در تماس با یکدیگر تمایل به پیوند داشته در نتیجه پلاکهای مسدود کننده عروق را تشکیل می دهند. با این حال، چربیهای اشباع نشده از مولکولهای بزرگی تشکیل شده اند که در جریان خون از کنار یکدیگر بدون ایجاد پیوند سر خورده رد می شوند. این امر منجر به عبوری هموار در عروق بدون ایجاد پلاک می گردد.

مزیت اصلی چربیهای اشباع نشده، توانایی آنها در کاهش سطوح تری گلیسرید و کلسترول است در نتیجه احتمال بروز بیماریهای قلبی همانند حملات قلبی و سکته مغزی کاهش می یابد. گرچه حذف تمام چربیهای اشباع شده از رژیم غذایی عملاً غیر ممکن است، اما می توان آنها را با چربیهای اشباع نشده جایگزین ساخت. به اسم مثال به منظور اهداف آشپزی روی آوردن به روغن زیتون و روغن کانولا می تواند مصرف چربیهای اشباع شده را به اندازه قابل توجهی کاهش دهد.

چربی غذایی حاوی ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A، D و E، است که برای برخورداری از سلامتی مورد احتیاج می باشند. ویتامین A و E آنتی اکسیدان بوده و به تقویت سیستم ایمنی یاری می کنند، در نتیجه سلامتی مان را حفظ می کنند. آنها بعلاوه به گردش خون یاری نموده و از تشکیل اسیدهای چرب در عروق خونی جلوگیری می کنند. وجود ویتامین D برای رشد و تکامل استخوانها و ماهیچه ها لازم است.

سایر فوائد موارد ذیل را شامل می گردد:

عملکرد و تکامل مغز

فراهم ساختن انرژی جهت انجام عملنمودهای مختلف بدن

کاهش التهاب مرتبط با آرتریت و سایر عوارض

یاری به تسکین علائم آسم

یاری اسیدهای چرب اشباع نشده مونو به کاهش وزن

براساس توصیه سازمان غذا و داروی ایالات متحده، رژیم غذایی روزانه بایستی حاوی کمتر از 30% چربی باشد.

منبع: راسخون

به "اسیدهای چرب اشباع نشده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسیدهای چرب اشباع نشده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید