استعداد خورشید برای خاموش کردن اینترنت همه دنیا!

به گزارش وبلاگ آپلود، لایو ساینس- براندون اسپکتور: یک طوفان خورشیدی سهمگین میتواند ارتباط کابل های نوری زیردریا ها و اقیانوس ها را که کشور های دنیا را به هم متصل می نماید قطع کند و تقریبا سراسر زمین برای زمان قابل توجهی آفلاین کند.

استعداد خورشید برای خاموش کردن اینترنت همه دنیا!

زمین پیوسته در معرض وزش بادگونه غباری مشتکل از ذرات مغناطیسی با منشا خورشید است. در اغلب موارد، سپر مغناطیسی سیاره ما جلوی صدمات ناشی از این ذرات را می گیرد و آن ها را به سمت قطب ها می راند و ما اثر آن ها در قالب شفق های قطبی دلربا مشاهده می کنیم.

هر قرن یا یا کمی بیشتر از آن، این باد ممکن است چنان شدتی به خود بگیرد که به یک طوفان خورشیدی کامل تبدیل گردد. بر اساس تحقیقات جدیدی ارائه شده در کنفرانس ارتباطات داده SIGCOMM 2021 چنین طوفانی قادر است کار دنیا را به آخرالزمان اینترنتی بکشاند و دنیا را برای هفته ها یا حتی ماه ها آفلاین نگه دارد.

به گفته خانم سنگیتا عبدو جیوثی، استادیار دانشگاه کالیفرنیا و نگارنده این تحقیق هشدارآمیز، البته طوفان های شدید خورشیدی نسبتاً نادر هستند و احتمال اینکه که مستقیماً روی زمین تأثیر بگذارند، چیزی بین 1.6 تا 12 درصد در هر دهه است. اما آنچه کسانی مانند جیوثی را به خود مشغول نموده این است که با شیوع دنیا گیری کرونا همه دیده اند که زیرساخت های دنیا تا چه حد در برابر بحران هایی اینچنینی ناکافی است و در عمل هیچ پروتکلی برای مقابله موثر با کرونا وجود نداشته است، و از این رو باید نتیجه گرفت که در صورت وقوع یک آخرالزمان اینترنتی هم شرایط ما همینطور خواهد بود.

در تاریخ معاصر، تنها دو طوفان از این دست ثبت شده است. یکی در سال 1859 و دیگری در سال 1921. در حادثه اول، که به رویداد کارینگتون معروف بود، چنان اختلال ژئومغناطیسی شدیدی روی زمین ایجاد شد که سیم های تلگراف آتش گرفتند و شفق های قطبی حتی در کلمبیایی استوایی مشاهده شدند. حتی طوفان های خورشیدی در مقیاس کوچکتر می توانند ضربات محکمی وارد نمایند. یکی از این دست طوفان ها در مارس 1989 کل استان کبک کانادا را به مدت 9 ساعت در تاریکی فرو برد.

البته در صورت وقوع چنین طوفان هایی در وهله اول اتصالات اینترنتی محلی و منطقه ای به احتمال زیاد آسیب می بینند؛ زیرا کابل های فیبر نوری خود تحت تأثیر جریانات ناشی از ژئومغناطیس قرار نمی گیرند، اما کابل های میان قاره ای اینترنت در زیر دریا داستان متفاوتی دارند.

این کابل ها برای تقویت سیگنال نوری در فواصل تقریبی 30 تا 90 مایل (50 تا 150 کیلومتر) مجهز به دستگاهی موسوم به ریپتر (تکرارگر شبکه) هستند این تقویت نماینده ها در برابر جریانات مغناطیسی آسیب پذیر هستند و اگر حتی یکی از آن ها آفلاین گردد، تمام کابل ها بلااستفاده خواهند شد.

در صورتی که کابل های زیردریایی در یک منطقه خاص به میزان کافی از کار بیفتند ، ارتباط کل قاره ها از دست خواهد رفت. در این میان کشور های واقع در عرض جغرافیایی بالا مانند آمریکا و انگلیس نسبت به کشور های واقع در عرض جغرافیایی پایین بسیار بیشتر مستعد عوارض ناشی از این پدیده کیهانی هستند. در صورت وقوع یک طوفان خورشیدی فاجعه بار، به احتمال زیاد ابتدا شبکه اینترنتی این کشور های واقع در عرض جغرافیایی بالا قطع خواهد شد و ممکن است میلیون ها نفر در این کشور ها در تامین معاش خود دربمانند.

عبدو جیوثی با اشاره به این که تأثیر اختلال یک روزه اینترنت در اقتصاد آمریکا بیش از 7 میلیارد دلار تخمین زده شده، هشدار داده است که وقتی امواج طوفان عظیم بعدی خورشیدی از سطح این ستاره خارج گردد و تا زمانی که به محدوده اثرگذاری در نزدیکی زمین برسد، ساکنان زمین تنها حدود 13 ساعت فرصت دارند تا خود را برای مقابله با آثار مخرب آن آماده نمایند.

https://www.livescience.com/amp/solar-storm-internet-apocalypse

منبع: فرارو

به "استعداد خورشید برای خاموش کردن اینترنت همه دنیا!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استعداد خورشید برای خاموش کردن اینترنت همه دنیا!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید