6 تکنیک ورزش کردن در ماه رمضان برای لاغری و تناسب اندام
به گزارش وبلاگ آپلود، ورزش در ماه رمضان از چاقی و اضافه وزن پیشگیری می نماید. یکی از دلایل اصلی تجمع چربی در بدن، عدم تحرک است و این مساله یعنی نداشتن تحرک در ماه مبارک رمضان به خاطر مقابله با تشنگی و خستگی، بیشتر می گردد که نتیجه آن اضافه وزن چند کیلویی در سرانجام ماه رمضان است. برترین راه برای مقابله با اضافه وزن، ورزش کردن است؛ اما ورزش در ماه مبارک رمضان نسبت دیگر ماه ها تفاوت هایی دارد. از آنجا که روزه داران بیشتر ساعات روز را چیزی نمی خورند و ماده غذایی در این ساعات به بدن آن ها نمی رسد، باید در کیفیت، تعداد و زمان ورزش خود تغییراتی را ایجاد نمایند تا انرژی لازم را برای انجام حرکات ورزشی داشته باشند. در مجله خبرنگاران توصیه ها و تکنیک های ورزش کردن طبق توصیه های پزشکی در ماه رمضان را به شما خواهیم گفت. در سرویس سلامت همراه ما باشید.
چرا در ماه مبارک رمضان باید ورزش را ادامه دهیم؟
بسیاری از افراد فکر می نمایند که در ماه مبارک رمضان به خاطر کم خوری، می توانند وزن خود را کاهش دهند؛ اما متاسفانه به علت عدم رعایت اصول غذاخوردن در افطاری و سحری و بعلاوه عدم تحرک بیشتر، نه تنها وزن خود را کاهش نداده بلکه باعث تجمع بیشتر چربی در شکم و پهلو خواهند شد.
همانطور که گفتیم تحرک در ماه رمضان به شدت کاهش پیدا می نماید که این مساله باعث تجمع چربی و بروز مسائل در سلامتی بدن می گردد، از این رو ورزش در این ماه برای جلوگیری از بروز این مسائل و اتفاقات و حفظ سلامتی بدن توصیه می گردد.
در حالت کلی دلایلی که باید در ماه رمضان ورزش کرد شامل موارد زیر است:
- باعث عدم تجمع چربی و تسهیل سوخت و ساز بدن می گردد.
- از بروز بیماری گوارشی جلوگیری می نماید.
- سلامت قلب را تضمین می نماید.
- باعث برطرف خستگی روزه دار و نشاط او می گردد.
مهم ترین و اولین نکته ورزش کردن در ماه رمضان، داشتن یک برنامه غذایی مناسب است. این برنامه غذایی علاوه بر همسو بودن با تغذیه روزه دار، باید انرژی لازم برای انجام فعالیت ها و ورزش کردن را بین افطار تا سحر تامین کند.
بیشتر بخوانید:
برترین زمان برای ورزش کردن در ماه رمضان
اولین نکته ای که باید دقت داشته باشید، هیچگاه ورزش کردن را به خاطر روزه بودن نباید کنار گذاشت. به عنوان یک تکنیک مهم ورزش در ماه رمضان دو زمان را می توان برای ورزش کردن در ماه رمضان در نظر گرفت:
- می توانید بعد از افطار ورزش خود را آغاز کنید. البته بین افطار تا ورزش فاصله حدود یک ساعته داشته باشید و بلافاصله و با شکم پر ورزش نکنید.
- حدود یک ساعت قبل از افطار، ورزش های سبک را انجام دهید تا در افطار، انرژی بدن خود را تامین کنید. هرچند که این روش به وسیله بسیاری از متخصصان و پزشکان توصیه نمی گردد.
ورزش کردن در زمان نامناسب، نه تنها باعث خستگی بیشتر روزه دار می گردد، بلکه باعث کنار گذاشتن آن شده و همین مسئله اثر منفی بیشتری بر روی سلامتی بدن خواهد گذاشت. در صورتی که ورزشکار نیستید و هدف شما حفظ تناسب اندام است، از انجام ورزش های سنگین در این ماه خودداری کنید.
بیشتر بخوانید:
برترین ورزش در ماه مبارک رمضان
حرکت های هوازی مانند دوچرخه سواری، کشش بدن و ورزش هایی مانند پیاده روی و شنا که انرژی کمتری نسبت به دیگر موارد احتیاج دارند، برترین ورزش ها در ماه مبارک هستند. اگر هدف شما فقط حفظ سلامتی و تداوم در ورزش است، انجام این دو ورزش به شدت توصیه می گردد. درواقع ورزش هایی که بیش از حد موجب تعریق بدن و فشار شدید می شوند، برای ماه رمضان مناسب نیستند.
تکنیک ها و توصیه های ورزش کردن در ماه رمضان
با توصیه ها و تکنیک های ورزش کردن در ماه رمضان همراه ما باشید.
1- شدت ورزش را کاهش دهید
از آنجا که فرد روزه دار حداقل 10 ساعت در طول چیزی نمی خورد، به تدریج انرژی او کاهش پیدا می نماید و انجام حرکت های سنگین چه ورزشی و غیرورزشی باعث خستگی بیشتر و بعلاوه تشنگی او می گردد. اگر فرد روزه دار قصد انجام حرکات ورزشی را داشته باشد، باید شدت هر حرکتی را حداقل به نصف کاهش دهد.
انجام حرکت های سنگین با شدت بالا در روزهای اول ماه رمضان که هنوز انرژی کافی در بدن تان است، اثری درخستگی شما نخواهد داشت؛ اما ادامه این مساله به مرور زمان و در طول 30 روز باعث کاهش افت شدید انرژی و قند خون و در نتیجه قطع ورزش کردن می گردد.
با کاهش شدت ورزش نه تنها می توانید انرژی بدن خود را تا آخر ماه حفظ کنید، بلکه همواره فعال و بانشاط خواهید ماند.
2- تغذیه صحیح را از قلم نیاندازید
درماه رمضان آب بدن به شدت کاهش پیدا می نماید و خود ورزش کردن هم باعث تشدید آن می گردد، از این رو باید ورزشکار از افطار تا سحر در برنامه غذایی خود نیز مایعات، سبزیجات و میوه را قرار دهد تا آب از دست رفته درطول روز و انجام حرکات ورزشی را جبران نمایند. بعلاوه در ماه رمضان باید از خوردن غذاهایی پرچرب و قندی که برای سلامتی خاصیتی جز ضرر ندارند، به شدت خودداری کند.
3- هر ورزشی را انجام ندهید
در ماه رمضان علاوه بر کاهش شدت ورزش، باید برخی از حرکات را کنار بگذارید و موارد جایگزین را به کار ببرید. برترین ورزش در ماه رمضان پیاده روی، شنا کردن و ورزش های هوازی مانند دوچرخه سواری است.
انجام این ورزش ها علاوه بر حفظ شادابی و سلامتی شما، باعث گردش خون و در نتیجه سلامتی قلب و عروق می گردد. در حالت کلی، ورزش هایی را انجام دهید که باعث نشاط و تنظیم سلامتی بدن شما شوند تا آسیب و فشار کمتری به عضلات و بدن شما وارد نماید.
4- زمان ورزش کردن را کاهش دهید
اگر در طول روزهای غیر از ماه رمضان روزی 2 ساعت ورزش می کردید، آن را به نصف یا نیم ساعت کاهش دهید. همانطور که در بالا گفتیم، انرژی فرد روزه دار در ماه رمضان به شدت کاهش پیدا می نماید و انجام حرکات های سنگین ورزشی هم باعث تشدید آن می گردد؛ از این رو برای اینکه بتوانید در ورزش کردن تداوم داشته باشید، برترین راه کاهش زمان ورزش کردن است.
از طرفی دیگر، بین افطار تا سحر فاصله زمانی کمی وجود دارد و شما بیشتر باید به فکر تغذیه و استراحت کافی برای دریافت کالری و داشتن انرژی در طول روز بعد باشید؛ پس با کاهش زمان ورزش در آن تعادل ایجاد کنید.
به این دو نکته قبل از ورزش کردن در ماه رمضان دقت داشته باشید:
- اگر مشکل یا بیماری خاصی دارید، قبل از آغاز به ورزش با پزشک خود مشورت کنید. اگر هم قادر به گرفتن روزه به خاطر بیماری خاصی نیستید، از حرکات ورزشی سبک بهره ببرید تا بیماری یا مشکل بدتر نگردد.
- به هیچ وجه از نوشابه و مواد انرژی زا غیر مجاز برای دریافت انرژی و جبران کاهش آن استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید:
سوالات متداول
کدام ورزش را نمی توان در ماه رمضان انجام داد و چرا؟
در ماه رمضان علاوه بر کاهش شدت ورزش، باید برخی از حرکات را کنار بگذارید و موارد جایگزین را به کار ببرید. در واقع ورزش هایی که بیش از حد موجب تعریق بدن و فشار شدید می شوند، برای ماه رمضان مناسب نیستند.
چرا ورزش در ماه رمضان باید در مدت زمان محدودتری انجام گردد؟
به علت کاهش مقدار انرژی فرد روزه دار در ماه رمضان، نباید ورزش های سنگین با مدت زمان زیاد انجام داد. از همین رو متخصصین توصیه می نمایند که همه ورزشکاران روزه دار حتماً زمان ورزش کردن خود را کاهش دهند.
منبع: افق کوروش