107هزار بال پرنده سرشماری شد، آذربایجان غربی بهشت پرندگان ایران

به گزارش وبلاگ آپلود، خبرنگاران- گروه استانها: در حال حاضر 70 تالاب و زیستگاه دایمی و فصلی در آذربایجان غربی برای گذران زندگی پرندگان بومی و مهاجر با بیش از 700 کیلومتر مربع وجود دارد که این ظرفیت استان را به یکی از مهمترین پناهگاه ها و زیستگاه های پرندگان مبدل نموده است.

107هزار بال پرنده سرشماری شد، آذربایجان غربی بهشت پرندگان ایران

در حال حاضر برابر آمار موثق ارائه شده از طرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور حدود 520 گونه پرنده در کشور شناسایی شده که از این تعداد 300 نوع پرنده در استان آذربایجان غربی شناسایی شده است.

تالاب کانی برازان نخستین سایت پرنده نگری کشور، تالاب های یادگارلو، حسنلو آق گل، عشق آباد، قره بلاغ، یاریم قیه و ساری سوی تنها بخشی از ظرفیت عظیم تالاب های ملی و بین المللی استان بوده که همه ساله میزبان هزاران پرنده نادر و کمیاب بومی و مهاجر از سراسر جهان هستند.

مرغ آتشین، فلامینگو، انواع مرغابی ها، پلیکان، تنچه، قو، عروس غاز، غاز خاکستری، درنای طناز، درنای خاکستری، کاکائی صورتی، اردک سرسبز، آنقوت، کرکس، قرقی، عقاب طلایی، دلیجه، کبک معمولی، آوست، کاکائی نقره ای، جغد کوچک، کبوتر چاهی از پرندگان پارک ملی دریاچه ارومیه و سایر زیستگاه های استان هستند.

107 هزار بال پرنده در آذربایجان غربی سرشماری شد

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در مورد آخرین وضعیت زیستگاه های آبی و سرشماری پرندگان به وبلاگ آپلود گفت: سال جاری سرشماری پرندگان در 70 زیستگاه آبی استان به مدت 25 روز از 10 دی ماه تا پنج بهمن ماه جاری برگزار گردید.

وی با اشاره به استخراج نتلیج این سرشماری اضافه نمود: برفی و صعب العبور بودن، یخ زدگی، خشک شدن و عدم حضور پرندگان در بعضی از زیستگاه های آبی استان منجر شد کار سرشماری در 25 سایت و زیستگاه آبی استان با سرعت بیشتری ادامه یابد.

یوسفی اعلام نمود: در این راستا طی این مدت 106 هزار و 955 بال پرنده در زیستگاه های آبی استان سال جاری مشاهده شد که نسبت به سال گذشته که در مجموع 48 هزار و 450 بال بود نشان دهنده افزایش بیش از دو برابری تعداد پرندگان است.

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: از بین 25 سایت و زیستگاه تحت پوشش طرح سرشماری بیشترین پرنده به تعداد 49 هزار و 163 بال در تالاب پرنده نگری کشور کانی برازان مهاباد و 28 هزار و 163 بال در ارس و رودخانه ارس مشاهده شد.

سال جاری پروانه شکار در زیستگاه های آبی استان صادر نشده بود

یوسفی با بیان اینکه نبود دوره یخبندان زیاد در استان طی سالجاری، طی شدن زمستانی معتدل، عدم بخ بستن بعضی تالاب های استان به همراه امنیت غذایی و جانی را از مهمترین دلایل افزایش تعداد پرنده ها اعلام و اضافه نمود: سال جاری کوشش شده بود امنیت غذایی و جانی بهتری برای پرندگان در تالاب های استان فراهم گردد.

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به ممنوعیت شکار در زیستگاه های آبی استان اضافه نمود: سال جاری هیچ پروانه شکاری در زیستگاه های آبی استان صادر نشد بلکه تعداد محدودی پروانه شکار در مناطق خشک زی استان صادر شد.

وی خانواده اردک سانان و غاز سانان را از مهمترین گونه های مشاهده شده در سرشماری سال جاری پرندگان عنوان و اعلام نمود: سال جاری هر چند گونه جدیدی در استان مشاهده نشد ولی درنای معمولیو طاوسک که عموما در فروردین ماه مشاهده می شد در این فصل سرشماری برای اولین بار رویت شد.

یوسفی با اشاره به اینکه در استان نزدیک 300 گونه پرنده شناسایی شده است گفت: از این تعداد 100 گونه بومی استان و 70 درصد معادل 200 گونه غیربومی و مهاجر هستند.

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در برنامه سرشماری سال جاری 200 گونه پرنده مشاهده شد مطرح کرد: سایر گونه ها در فصل بهار و عموما در فررودین ماه در استان مشاهده می شوند.

یوسفی اضافه نمود: در برنامه سرشماری سال جاری 25 اکیپ 4 نفر شامل محیط بان، کارشناس محیط زیست، پرنده شناس و یک نفر از علاقمندان به محیط زیست همکاری داشتند.

موردی از بیماری و مرگ و میر در جمعیت پرندگان استان مشاهده نشد

رئیس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در مورد بیماری و آنفولانزای پرندگان گفت: سال جاری هیچ گونه بیماری، مرگ و میر و حتی آنفولانزای پرندگان تاکنون در جمعیت پرندگان استان مشاهده نشده است.

یوسفی در مورد استفاده از ظرفیت های گردشگری پرنده نگری در استان اضافه نمود: آذربایجان غربی قرار دریافت در راستا مهاجرت پرندگان و نیز وجود انواع گونه های بومی می تواند ظرفیت بالقوه ای برای صنعت اکوتوریسم استان باشد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه بعضی از گونه های پرندگان از جمله آنقوت، فلامینگو، غاز پیشانی سفید بزرگ در خطر انقراض قرار دارند اضافه نمود: حضور و مشاهده این گونه ها در زیستگاه های استان ضمن امیدواری به نجات این گونه ها می تواند زمینه ساز حضور گردشگران خارجی و علاقمندان به پرندگان باشد.

وجود تالاب های دایمی و فصلی، وجود اولین سایت پرنده نگری کشور در مهاباد، شرایط جغرافیایی و آب و هوایی مناسب موجب استان استان به بهشت پرندگان و نیز یکی از قطب های مهم گردشگری اکوتوریسم تبدیل گردد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "107هزار بال پرنده سرشماری شد، آذربایجان غربی بهشت پرندگان ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "107هزار بال پرنده سرشماری شد، آذربایجان غربی بهشت پرندگان ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید