کشف دو ساختار نو ناشناخته در پاسارگاد

به گزارش وبلاگ آپلود، در بررسی های ژئوفیزیکی، باستان شناسی محوطه هخامنشی پاسارگاد و دشت مرغاب، دو ساختار تازه ناشناخته در این محوطه از طریق باستان شناسان کشف شده است.

کشف دو ساختار نو ناشناخته در پاسارگاد

سرپرست فصل پنجم بررسی های ژئوفیزیکی، باستان شناسی محوطه هخامنشی پاسارگاد و دشت مرغاب از کشف دو ساختار نو ناشناخته خبر داد.

محمد خانی، سرپرست فصل پنجم بررسی های ژئوفیزیکی، باستان شناسی محوطه هخامنشی پاسارگاد و دشت مرغاب، با اعلام خبر کشف دو ساختار نو ناشناخته گفت که با مجوز رسمی از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور طرح بررسی ها و مطالعات علوم میان رشته ای در باستان شناسی در محوطه و دشت پاسارگاد، از طریق هیئت مشترک باستان شناسی ایران- فرانسه، با همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پژوهشکده باستان شناسی، گروه باستان شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، پایگاه میراث جهانی پاسارگاد و دانشگاه لیون مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه (CNRS) انجام شد.

به گفته محمدخانی شناخت بهتر محوطه میراث جهانی پاسارگاد، شناسایی حدود پاسارگاد در دوره هخامنشیان، به دست آوردن دید کلی از سیستم احتمالی شهرسازی، پژوهش روی سیستم مدیریت آب و هیدرولوژی در دوره هخامنشی را هدف اصلی در مطالعات این هیئت مشترک بیان نمود.

وی از دیگر اهداف این مطالعات به بازسازی پوشش گیاهی باغ پاسارگاد به عنوان یکی از اولین باغ های باستانی از طریق مطالعات دیرین اقلیم شناسی، مطالعه چشم انداز پاسارگاد در دشت مرغاب و حفاظت بهتر از آثار این محوطه اشاره کرد.

محمد خانی افزود:

حدود 30 هکتار از محوطه پاسارگاد در این فصل از فعالیت ها، مورد بررسی آرکئوژئوفیزیکی به روش مغناطیس سنجی و الکترومغناطیسی قرار گرفته است.

به گفته ایشان نتایج اولیه در این بخش منجر به کشف دو ساختار نو ناشناخته شد که تا تکمیل شدن مطالعات نمی توان صحبتی از دوره و چگونگی این ساختارها به میان آورد.

محمد خانی در ادامه گفت:

در این قسمت از محوطه پاسارگاد کشف این ساختارهای نو بسیار مهم است چون هیچ اطلاعاتی از ساختارهای موجود در این قسمت تا به امروز به دست نیامده بود.

او با اشاره به انجام نمونه برداری هایی از محوطه پاسارگاد در باغ سلطنتی برای مطالعات گیاه باستان شناسی و گرده شناسی، بازسازی پوشش گیاهی باغ سلطنتی پاسارگاد را هدف این مطالعات بیان نمود.

ایشان در ادامه بیان نمود که نتایج اولیه مطالعات گرده شناسی و گیاه باستان شناسی در محوطه، حکایت از وجود گرده درخت سرو و وجود گرده در لایه هایی رسوبی در محوطه پاسارگاد دارد که منجر به پیگیری ادامه مطالعات و بررسی های دیرین اقلیم شناسی در این قسمت شد.

محمد خانی ادامه داد: در دانشگاه های تور، مارسی و لیون فرانسه مطالعات آزمایشگاهی انجام خواهد شد.

منبع عکس کاور: آفتاب

منبع: کجارو / خبرگزاری مهر

به "کشف دو ساختار نو ناشناخته در پاسارگاد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف دو ساختار نو ناشناخته در پاسارگاد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید