واکاوی هتاکی شبکه وابسته به بعثی به عاشورا؛ دفاتری که در آتش خشم عراقی ها سوخت

به گزارش وبلاگ آپلود، هتاکی شبکه وابسته به فردی که درجه ستوانی ارتش صدام را یدک می کشد، نمی تواند گرایش های بعثی این شبکه را پنهان کند، اقدم موهن شبکه دجله موجی از واکنش ها و ابراز انزجارها را به دنبال داشت و دفاتر این شبکه در آتش خشم عراقیها سوخت.

واکاوی هتاکی شبکه وابسته به بعثی به عاشورا؛ دفاتری که در آتش خشم عراقی ها سوخت

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ آپلود ، عراق از دیرباز دستخوش تحولات بسکمک بوده است و این سرزمین در تاریخ خود صحنه حوادث متعددی بوده است؛ اما به گواهی تاریخ، شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفایش دردناکترین حادثه ای است که در سرزمین رافدین اتفاق افتاده است که تا به امروز پیروان این امام همام را داغدار نگه داشته است.

همه ساله عراقیها و مشتاقان سرور و سالار شهیدان با بیرق های سیاه به استقبال ماه محرم می فرایند و جامه سیاه بر تن می نمایند و بر مظلومیت امام حسین(ع) می گریند و بر سرو سینه می زنند تا به عاشورا یعنی روز دهم ماه محرم می رسند. عاشورا یعنی روز حزن و اندوه و گریه بر مظلومیت اباعبدالله و یاران وفادارش.

مقتل خوانی در کربلا و عتبات مقدسه در نجف اشرف، کاظمین، سامرا و دیگر شهرهای عراق از مهم ترین برنامه های ویژه محرم است که در عراق مرسوم است. در این مراسم که حوالی دو ساعت به طول می انجامد، یکی از مقتل خوانان داستان کامل روز دهم عاشورا را برای عزاداران می خواند که با سوز و گداز و اندوه و اشک حاضران در مراسم همراه است.

در مقتل خوانی، داستان ظلم و ستم ارتش یزید و شهادت یک یک یاران اباعبدالله الحسین (ع) شرح داده شده و سرانجام مقتل به شهادت امام حسین (ع) منتهی می گردد.

با سرانجام مقتل خوانی، عزاداران تا اذان ظهر شروع به عزاداری نموده و سپس این مراسم با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر ادامه می یابد.

عزاداران حسینی بعد از سرانجام نماز ظهر و عصر، در آیین نمادین خیمه های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را در منطقه خیمه گاه در کربلا به آتش می کشند و بعد از آن مراسم رکضه الطویریج (دویدن هروله طویریج) در بین الحرمین شروع می گردد.

عزاداران در فاصله ای چند کیلومتری از حرم حسینی به صف ایستاده و سپس با شعار یا حسین (ع) برای تجدید بیعت به حرم حسینی و عباسی با حالت دویدن وارد شده و از آن خارج می شوند.

این مراسم حماسی نیز تا حوالی سه و چهار بعد از ظهر به طول می انجامد و بعد از آن آیین های عاشورا تا نماز مغرب و عشا آرام می گیرد و سرانجام بخش مراسم های روز دهم محرم، شام غریبان است که در کربلا و دیگر شهرهای عراق برگزار می گردد.

در کنار این مراسم، موکب های مختلف عزاداری اقدام به برگزاری آیین های تشابیه یا تعزیه می نمایند که طی آن، حادثه روز دهم عاشورا را برای اطلاع عموم به صورت زنده به نمایش می گذارند.

در این روز همچنین عزاداران عراقی، اقدام به پخت غذاهای نذری نموده و در بین مردم توزیع می نمایند.

پخت غذاهای نذری و حلیم در عصر نهم و شب آن به طور گسترده ای صورت می گیرد و در صبحگاه دهم محرم، بین مردم توزیع می گردد.

آیین های روز دهم محرم با سرانجام مراسم شام غریبان، به اتمام می رسد اما آیین های عزاداری همچنان تا نزدیکی بیستم صفر ادامه می یابد که این مراسم نیز با آیین عظیم پیاده روی اربعین به اتمام می رسد.

هتاکی که مردم عراق را به خشم آورد

در چنین شرایطی که مشتاقان سرور و سالار شهیدان در اندوه به سر می برند سال جاری هتاکی یک رسانه عراقی به این مراسم سخت عراقیها را عصبانی کرد. اقدام شبکه ماهواره ای دجله عراق در پخش صحنه هایی از پایکوبی و آواز در شب و روز عاشورا، خشم و عصبانیت محافل سیاسی و مردمی عراق را برانگیخت. در حالی که به مناسبت روز عاشورای حسینی مسلمانان و شیعیان در عراق و نقاط مختلف دنیا مشغول عزاداری برای اباعبدالله الحسین (ع) بودند، شبکه دجله بدون توجه به احساسات مسلمانان و احترام به شعائر دینی آنها اقدام به پخش کنسرت و موسیقی های مبتذل کرد تا به ساحت مقدس امام حسین (ع) دهن کجی نموده باشد.

این اقدام شبکه ماهواره ای دجله یادآور هلهله لشکریان یزید پس از شهادت امام حسین(ع) بود.

واکنش ها

ائتلاف سائرون عراق اقدام توهین آمیز شبکه دجله در روز عاشورا را محکوم کرد.

ائتلاف سائرون در بیانیه ای آورده است که این ائتلاف به دلیل بی احترامی شبکه ماهواره ای دجله به احساسات میلیون ها مسلمان و نادیده دریافت ارزش های دینی، اجتماعی، اخلاقی، انسانی و حرفه ای در قبال موضوع عاشورا و شهادت امام حسین (ع)، تحریم این شبکه را اعلام می نماید و در برنامه های آن حضور پیدا نخواهد کرد.

ائتلاف سائرون همچنین ابراز امیدواری نموده است که تمام شبکه های عراقی به گرایشات جامعه این کشور و مناسبت های دینی آن احترام بگذارند.

این بیانیه می افزاید: در شرایط فوق العاده ای که با آن روبرو هستیم، انتظار این است که رسانه ها ابزاری برای ارتباط میان اقشار مختلف عراق باشند و از هرگونه اقدام یا رفتار منجر به فتنه اجتماعی و پیامدهای منفی اجتناب نمایند.

لؤی الیاسری استاندار نجف اشرف در بیانیه ای گفت: در روز دهم محرم و روز شهادت امام حسین (علیه السلام) برنامه ای پخش شد که احساسات دوستداران اهل بیت (علیهم السلام) که در ایام عزا و مصیبت خاندان پیامبر اکرم (ص) به سر می بردند را جریحه دار کرد.

وی اضافه نمود: ما به عنوان استانداری نجف اشرف این اقدام شبکه ماهواره ای دجله در شب عاشورا و به سخره دریافت احساسات میلیون ها مسلمان در سالروز شهادت نوه حضرت رسول اکرم (ص) امام حسین (ع) که اقدام به پخش صحنه های پایکوبی و آواز نموده را محکوم می کنیم و دفتر این شبکه در نجف اشرف را به مدت یک ماه تعطیل می کنیم و اگر این اقدام تکرار گردد، زمان تعطیلی تمدید می گردد.

همچنین علی دوای استاندار شهر میسان پخش شبکه دجله را در این شهر متوقف کرد و گفت: روز عاشورا در نزد تمامی ادیان و مذاهب و طایفه ها و قومیت ها مورد احترام است و این مناسبت یکی از شعائر دینی است که برای کمک بشریت و گسترش محبت و صلح و مخالفت با ظلم و فساد و برای نشر ارزش های و مبانی حق آمده است.

وی اضافه نمود: شبکه ماهواره ای دجله اقدام به پخش برنامه پایکوبی و آواز در صبح عاشورا نموده است، بدون اینکه کمترین احترامی برای احساسات عزاداران حسینی باشد، لذا بر اساس مسئولیت پذیری، شبکه دجله متوقف می گردد و مسئولین ذیربط باید فوراً آن را اجرایی نمایند.

همچنین نصیف جاسم الخطابی استاندار کربلای معلی، پخش شبکه دجله در استان کربلا را به مدت یک ماه متوقف کرد و گفت: اگر این شبکه از اقدام خود در روز عاشورا عذرخواهی نکند، توقف پخش آن تمدید می گردد.

فعالان، کمپینی را در خصوص بستن شبکه ماهواره ای دجله تشکیل دادند و این کمپین در شبکه های اجتماعی خواستار تحریم شبکه دجله شدند.

این کمپین اعلام نمود که در مقابل شبکه دجله در بغداد تجمع اعتراض آمیز برپا می نماید.

همچنین علی العمیری عکاس و کارگردان عراقی از این شبکه کناره گیری کرد.

بعد از موج محکومیت ها، شبکه دجله با ارائه شرح از تمامی شیعیان عراق عذر خواهی کرد و پخش این شبکه را به صورت موقت متوقف نمود.

آتش کشیدن دفتر شبکه دجله در بغداد

گروهی از شهفرایندان عراقی در شهر بغداد روز دوشنبه دفتر شبکه تلویزیونی ماهواره ای دجله را به خاطر حرمت شکنی با پخش موسیقی در روز عاشورای حسینی (ع) به آتش کشیدند.

این شبکه که علیه مقاومت و گروه های اسلامی جهت گیری دارد در شب تاسوعای حسینی با پخش کلیپی توهین آمیز، حرمت شب های سوگواری اباعبدالله (ع) را زیر پا گذاشت. این اقدام توهین آمیز باعث شد که بعضی کارمندان این شبکه از ادامه فعالیت با این شبکه خودداری نمایند.

یک کارمند شبکه تلویزیونی دجله گفت: گروهی دفتر شبکه در منطقه الجادریه در بغداد را به طور کامل آتش زدند.

صدور حکم بازداشت برای جمال الکربولی

در پی اقدام موهن تلویزیون دجله در عراق در دادگاهی در بغداد حکم بازداشت مدیر این شبکه صادر و شورای عالی قضایی عراق روز دوشنبه با صدور بیانیه ای در این باره نوشت: بر اساس شکایت تعدادی از وکلا به دادگاه تحقیق الرصافه بغداد در خصوص توهین عمدی به مناسک یکی از مذاهب عراق و مطابق متن ماده (1، 372) قانون مجازات، دادگاه تصمیم به صدور قرار بازداشت علیه جمال الکربولی مالک شبکه ماهواره ای دجله گرفت.

مالک شبکه دجله که حکم بازداشتش صادر شد کیست؟

جمال ناصراحمد الکربولی یکی از سیاستمداران عراقی است که رئیس حزب موسوم به الحل است. وی این حزب را در سال 2008 تاسیس کرد و این حزب در بغداد، الانبار، صلاح الدین و کرکوک فعالیت دارد. وی متولد سال 1965 در المسیب یکی از مناطق استان بابل عراق است و به عشیره الکرابله وابسته است که یکی از عظیمترین عشایر الدلیم در استان الانبار است. وی پزشک و جراح است و مدرک خود را از دانشگاه بغداد در سال 1991گرفته است. وی در وزارت دفاع عراق در زمان صدام درجه ستوانی داشته است.

وی در واکنش به اعتراضات به اقدام موهن شبکه ای که مالک آن است در عین حال که مدعی شد به دستگاه قضایی عراق احترام می گذارد در اقدامی فتنه گرانه برای بعضی شبکه های تلویزیونی در عراق خط و نشان کشید که چنین و چنان می نماید. وی گستاخانه اعلام نمود که شبکه اش که به آتش کشیده را بازسازی می نماید!

این در حالی است که یک منبع امنیتی عراقی از فرار مالک شبکه دجله یعنی جمال الکربولی به محلی نامشخص پرده برداشته است.

چرایی اقدام شبکه دجله

شبکه دجله و بعضی دیگر از جمله الحره در عراق همواره در راستای سیاست های فتنه گرانه شهرت دارند. شبکه دجله به داشتن گرایش بعثی متهم است. آذرماه 98 نیز مأموران وزارت کشور عراق، دفتر شبکه تلویزیونی دجله در بغداد را تعطیل کردند.

سازمان ارتباطات و رسانه های عراق در آن موقع اعلام نموده بود که این شبکه به همراه هفت شبکه تلویزیونی ماهواره ای دیگر قوانین پخش رسانه ای را رعایت ننموده و برنامه هایی که به خشونت دامن می زند را پخش می نمایند.

الکربولی به داشتن سیاست ضد گروههای مقاومت و همسویی با رژیم های مرتجع عرب معروف است و بدون شک این تحرکات هم ناشی از خط گیری از بعثی ها در اردن و دیگر اربابانش در سعودی و شیخ نشینان است که هرگز رغبتی به عراق جدید پس از صدام نداشته و ندارند و هدفشان ضربه زدن به عراق است.

شبکه های بعثی همواره به احساسات ملت عراق تعدی می نمایند و به شکل مستقیم و غیرمستقیم به عقاید آنها هتاکی می نمایند و این نشان از کینه توزی آنها دارد. این شبکه ها در حالی دم از اقدام حرفه ای رسانه ای می زنند که از آن فاصله زیادی دارند.

مأموریت این شبکه ها نابودی جامعه عراق و از بین بردن همه ارزشها و آداب و مراسم اسلامی اصیل است. این شبکه ها مورد حمایت بعضی کشورها و مراکز تروریستی بعثی، خواستار خیر و خوشی برای عراق جدید نیستند.

این اقدام شبکه دجله در واقع در راستای طرح ها و برنامه های رسانه های مورد حمایت خارج عراق برای ضربه زدن به دین و مذهب و اعتقاد مردم است.

عراقیها باید به حجم توطئه علیه آنها و اعتقاداتشان پی ببرند و متوجه خطر رسانه های بعثی بر فرایند دموکراسی عراق و واقعیت عراق جدید و آزادی انجام شعائر دینی و مناسبت های اسلامی باشند و برای همواره راه را بر این شبکه های کینه توز و تروریست پرور و بعثی ببندند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "واکاوی هتاکی شبکه وابسته به بعثی به عاشورا؛ دفاتری که در آتش خشم عراقی ها سوخت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واکاوی هتاکی شبکه وابسته به بعثی به عاشورا؛ دفاتری که در آتش خشم عراقی ها سوخت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید