آیا زردچوبه برای آلزایمر مفید است؟

به گزارش وبلاگ آپلود، خبرنگاران: زردچوبه یکی از معدود درمان های گیاهی است که بعضی شواهد علمی به بی خطری و اثربخشی آن در درمان بعضی اختلالات، از جمله بیماری آلزایمر، اشاره دارند.

آیا زردچوبه برای آلزایمر مفید است؟

بیماری آلزایمر یک اختلال انحطاط عصبی پیشرونده و ویرانگر است که به از دست دادن حافظه و سردرگمی منجر می گردد. اگرچه دلیل دقیق آن همچنان نامعین است، باور بر این است که بیماری آلزایمر پس از انباشت پروتئین آمیلوئید بتا در مغز و تشکیل پلاک هایی که عملکرد سلولی را مختل می نمایند، رخ می دهد.

از آنجایی که در حال حاضر هیچ درمان ریشه کن نماینده موثری برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، دارو ها و رویکرد های دیگر، مانند مکمل های غذایی که برای توقف یا کند کردن پیشرفت بیماری طراحی شده اند، در کانون توجه پژوهش های جاری قرار دارند. کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه، یکی از نمونه هایی است که در این زمینه می توان به آن اشاره نمود.

بعضی مطالعات نشان داده اند که استفاده از کورکومین توسط افراد مسنی که به زوال عقل مبتلا نبوده اند به بهبود توجه و عملکرد حافظه یاری نموده است.

به گفته پژوهشگران، استفاده از این ماده بی خطر به نظر می رسد و بدن انسان به خوبی آن را تحمل می نماید و این در شرایطی است که فواید مختلفی را ارائه می نماید.

زردچوبه چیست؟

به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، زردچوبه گیاهی متعلق به خانواده زنجبیل است که در آسیا و آمریکای مرکزی رشد می نماید.

از گذشته های دور، ریشه زردچوبه در آشپزی، به ویژه در هند، و همچنین در پزشکی، در درجه نخست در جنوب آسیا، مورد استفاده قرار گرفته است. از زردچوبه برای درمان مسائل تنفسی، بیماری های روماتیسمی مانند آرتریت، درد و خستگی استفاده شده است.

امروزه، زردچوبه همچنان به عنوان یک ادویه در آشپزی کاربرد دارد، اما در قالب مکمل های غذایی برای درمان بعضی شرایط سلامت، از جمله التهاب و مسائل پوستی نیز استفاده می گردد. زردچوبه یکی از معدود درمان های گیاهی است که بعضی شواهد علمی به بی خطری و اثربخشی آن در درمان بعضی اختلالات، از جمله بیماری آلزایمر، اشاره دارند.

چگونه زردچوبه ممکن است به عملکرد مغز یاری کند

تا به امروز، بیشتر پژوهش ها نشان داده اند که به طور کلی زردچوبه و به طور خاص کورکومین، دارای خواص ضد التهاب است و این توانایی برای مقابله با التهاب است که آن را به گزینه درمان احتمالی برای اشکال مختلف زوال عقل تبدیل می نماید. مطالعات با حضور سوژه های حیوانی نشان داده اند که زردچوبه التهاب در مغز و همچنین تشکیل پلاک های آمیلوئید را کاهش می دهد، اگرچه چگونگی ایجاد چنین آثاری همچنان به طور دقیق معین نیست.

مطالعه ای که در مارس 2018 در نشریه American Journal of Geriatric Psychiatry منتشر شد، نشان داد افراد بزرگسال در بازه سنی 51 تا 84 سال که به بیماری آلزایمر مبتلا نبوده و مکملی حاوی 90 میلی گرم کورکوکین را دو بار در روز مصرف می کردند، بهبود حافظه و عملکرد شناختی خود را تجربه کردند.

با این وجود، این که آیا کورکمین می تواند بیماری آلزایمر را معکوس کند، همچنان معین نیست و مطالعات بالینی در این زمینه ادامه دارند.

آنچه باید پیش از مصرف مکمل های زردچوبه بدانید

زردچوبه و کورکومین به صورت گسترده در قالب مکمل های غذایی و تغذیه ای در دسترس هستند. ساقه های زیرزمینی این گیاه معمولا خشک شده و به کپسول ها، قرص ها، چای ها یا عصاره ها تبدیل می گردد.

اگرچه امکان خرید بدون نسخه مکمل های زردچوبه و کورکومین وجود دارد، اما پیش از شروع مصرف هر نوع مکملی باید ابتدا با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

اگرچه زردچوبه و کورکومین به طور کلی بی خطر هستند، مصرف مقدار زیاد آن ها می تواند موجب بعضی عوارض جانبی گوارشی گردد. پیش از شروع مصرف کورکومین با یک پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است با دارو های مصرفی شما تداخل ایجاد کند.

منبع: everydayhealth

منبع: برترین ها

به "آیا زردچوبه برای آلزایمر مفید است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا زردچوبه برای آلزایمر مفید است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید