آیا با تعویق انتخابات،بایدن پیروز می گردد؟

به گزارش وبلاگ آپلود، یورونیوز نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تمایل خود را برای به تعویق انداختن انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اعلام نموده و بجز پیش بینی گسترش کرونا، بعضی از تحلیل گران یکی از انگیزه های او از این کار را شگرد تبلیغاتی برای خودش دانسته اند.

آیا با تعویق انتخابات،بایدن پیروز می گردد؟

تمایل ترامپ که به تازگی در توییتی از آن پرده برداشت، هر دلیلی که داشته باشد نمی تواند به دست خود او عملی گردد، زیرا بر مبنای قانون اساسی آمریکا، صلاحیت به تعویق انداختن انتخابات در شرایط بسیار ویژه در دست کنگره است و رئیس جمهوری چنین صلاحیتی ندارد. اما اگر به هر دلیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قرار است در 3 نوامبر (13 آبان) برگزار گردد، به تعویق بیفتد، باید جانشینی برای ترامپ معرفی گردد. در شرایط بسیار خاصی این فرد می تواند جو بایدن، رقیب ترامپ از حزب دموکرات باشد. چگونه؟

در واقع بر اساس قانون اساسی آمریکا، رئیس جمهوری این کشور نمی تواند بیشتر از چهار سال در این پست بماند. به این ترتیب ترامپ تنها تا روز 20 ژانویه 2021 (یکم بهمن 99) می تواند در پست خود باقی بماند، مگر آن که بخواهد بعد از این تاریخ به طور غیرقانونی به اقامت خود در کاخ سفید ادامه دهد، چیزی که بعید به نظر می رسد. چین وضعیتی، بن بست سیاسی بی پیشینه ای را در آمریکا به وجود خواهد آورد و بحران جانشینی ترامپ حداقل در تئوری بسیار پیچیده خواهد شد.

در آمریکا در صورتی که به هر دلیلی پست ریاست جمهوری خالی بماند، قانونا معاون او باید به طور موقت و تا زمان انتخاب رئیس جمهوری بعدی به جای او بنشیند و تحت شرایطی برای پست 4 ساله ریاست جمهوری سوگند یاد کند. اما در صورت به تعویق افتادن انتخابات پیش رو در ایالات متحده، مایک پنس، معاون ترامپ اجازه نخواهد داشت به جای او به صدارت برسد زیرا دوره 4 ساله معاونت او نیز درست به مانند ترامپ در همان ابتدای سال 2021 به سرانجام می رسد.

از سوی دیگر در صورت تعویق انتخابات آینده، نمایندگان فعلی مجلس نمایندگان آمریکا که بر اساس قانون اساسی موظفند تکلیف ریاست جمهوری و انتخابات بعدی را مشخص نمایند، نخواهند توانست این مأموریت را انجام دهند چون دوره چهار ساله وکالت آنان در تاریخ سوم ژانویه 2021 (14 دی 99) یعنی پیش از سرانجام دوره ریاست جمهوری ترامپ سرانجام می پذیرد. به عبارت دیگر، اگر انتخابات در نوامبر انجام نگردد، در زمان سرانجام دوره ترامپ کسی در مجلس نمایندگان نخواهد بود تا برای جانشین او تصمیم بگیرد. به این ترتیب صحبت از نانسی پلوسی، رئیس دموکرات کنگره برای جانشینی ترامپ در آن موقع بی معنی خواهد بود.

پس از مجلس نمایندگان، کسی که برای ریاست جمهوری مطرح می گردد رئیس مجلس سناست. در ماه نوامبر تنها 35 نماینده سنا باید انتخاب شوند، زیرا 65 کرسی این مجلس در اختیار سناتورهایی است که دوره نمایندگی شان تا بعد از سال 2021 ادامه دارد. به این ترتیب حتی اگر انتخاباتی هم برگزار نگردد و به تعویق بیفتد، دست کم 65 نفر در مجلس سنا حضور دارند. اما مشکل این است که اول باید فردی به عنوان رئیس موقت سنا تا زمان انتخابات بعدی برگزیده گردد.

بر اساس سنتی قدیمی که از قرن نوزدهم تا کنون در سنای آمریکا رواج دارد، در این موقعیت قدیمی ترین نماینده از رئیس حزبی که اکثریت سنا را دارد، به عنوان رئیس موقت معرفی می گردد. این فرد امروز چاک گرسلی، سناتور ایالت آیوواست. اما اگر در پاییز آینده انتخاباتی انجام نگردد، حزب متبوع گرسلی دیگر در اکثریت نخواهد بود چون از 65 سناتوری که دوره شان تمام نمی گردد و در سنا می مانند، 35 نفر یعنی بیشترشان از حزب رقیب گرسلی، یعنی دموکرات هستند. به این ترتیب دموکرات ها خودبخود سنا را در دست خواهند گرفت که 18 نفر از آنها صلاحیت رایزنش یا حق رأی دادن برای مشخص تکلیف درباره تصمیمات حزبی را دارند.

باز هم بر اساس سنت، در این صورت قدیمی ترین سناتور از حزب دارای اکثریت، به عنوان رئیس موقت سنا و در نتیجه رئیس جمهوری آمریکا معرفی خواهد شد. این فرد امروز پت لیهی، سناتور ایالت ورمونت است.

حالا مشکل اینجاست که این روال بر اساس قانون نیست و تنها یک سنت است. در این اوضاع پیچیده، نمایندگان دموکرات ملزم به معرفی پت لیهی نیستند و قانونا حق دارند هر کسی دیگر از همکاران شان را که دلشان خواست به عنوان رئیس موقت سنا و رئیس جمهوری معرفی نمایند. این فرد ممکن است ایمی کلبوشار یا الیزابت وارن باشد.

ولی آیا آنها واقعا چنین کاری خواهد نمود؟ احتمالا نه. چون نه قانون اساسی و نه هیچ قانون جاری دیگری در آمریکا آنها را مجبور به انتخاب منحصرا از میان همکاران سناتور خودشان ننموده است. این مورد در مجلس نمایندگان نیز صادق است و آنها هم می توانند فردی را خارج از همکارانشان در کنگره، به ریاست جمهوری برگزینند. به این ترتیب دموکرات های سنا خواهند توانست هر کسی را که واجد شرایط مصرح در قانون اساسی باشد، یعنی یک شهفرایند بالای 35 سال بجز باراک اوباما، جورج بوش و بیل کلینتون را برای ریاست کشور انتخاب نمایند.

آنها اگر از اشتباهات تاریخی خود درس نگرفته باشند هیلاری کلینتون یا ال گور را انتخاب می نمایند، اما قطعا انتخاب منطقی تر برای آنها جو بایدن، معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا خواهد بود. بایدن آماده است تا این پست را بپذیرد و چون خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده نموده، از هم اکنون تیم مدیریتی برای دوره گذار را برای خودش مشخص نموده است. بایدن همچنین رابطه بسیار نزدیکی با بیشتر 35 سناتور دموکراتی دارد که قرار است رئیس موقت سنا و رئیس جمهوری را انتخاب نمایند.

خلاصه این که اگر در پاییز سال جاری هیچ انتخاباتی در آمریکا برگزار نگردد و فرایند قانونی در پیش گرفته گردد، نتیجه به ریاست رسیدن ترامپ نخواهد بود زیرا جو بایدن در تاریخ 3 ژانویه رئیس موقت سنا می گردد و چون سناتورهای دموکرات دارای اکثریت، قاعدتا فردی بهتر از او را برای ریاست جمهوری معرفی نمی نمایند، 17 روز بعد جو بایدن در برابر جان رابرتس، قاضی ارشد ایالات متحده آمریکا برای تصدی پست ریاست جمهوری این کشور برای مدت چهار سال سوگند خواهد خورد.

با این همه یک عامل مهم به احتمال زیاد مانع اتفاق افتادن تمام این روایت می گردد و آن مجلس نمایندگان است. نانسی پلوسی لایحه تعویق انتخابات را رد می نماید و حتی مجلس سنا که هم اکنون جمهوریخواهان در آن اکثریت را دارند، با این لایحه موافق نیست.

310 310

منبع: خبرآنلاین

به "آیا با تعویق انتخابات،بایدن پیروز می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا با تعویق انتخابات،بایدن پیروز می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید