طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار

به گزارش وبلاگ آپلود، خبرنگارانـ یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار ماه رمضان بامیه است که پای ثابت سفره های افطار محسوب می شود. قدمت بامیه و پیدایش آن در ماه رمضان به زمان ناصرالدین شاه قاجار برمی شود. این شیرینی به مقدار ای محبوب بود که آن را به عنوان هدیه نزد شاه می آوردند.

طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار

می توان گفت یکی از دلایلی که این شیرینی بیشتر در ماه رمضان خریداری و میل می گردد، شیرینی و شربت آن است؛ زیرا برای روزه دارانی که ساعت های طولانی تا افطار را گذرانده اند، هیچ چیز مانند یک ماده غذایی شیرین نمی تواند کمبود انرژی و قند خون پایین را جبران کند.

بامیه ترکی یکی از انواع بامیه است که شباهت زیادی به بامیه ایرانی دارد با این تفاوت که به صورت مارپیچ و تکه های بزرگ تهیه می گردد و از بامیه ایرانی تردتر است. در ادامه این مطلب طرز تهیه بامیه ترکی همراه با آموزش شربت بار و ارائه نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این شیرینی خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه بامیه ترکی

آرد سمولینا: 500 گرم

آرد سفید قنادی: نصف لیوان

آب: 1 لیوان

شیر: 1 لیوان

شکر: 2 قاشق غذاخوری

روغن مایع: نصف لیوان

بکینگ پودر: 10 گرم

روغن مایع برای سرخ کردن: به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه شربت بار

شکر: دو لیوان

آب: یک لیوان

آبلیمو: یک قاشق غذاخوری

گلاب: یک قاشق غذاخوری

گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر

زعفران دم نموده: دو قاشق غذاخوری

وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به گلوکز

گلوکز مایعی است که در نتیجه هیدرولیز نشاسته با اسید یا آنزیم به دست می آید. این مایع چسبنده، روشن و بی بو است و ظاهری شبیه به عسل دارد. گلوکز در دو رنگ سفید و زرد شفاف در لوازم قنادی ها موجود است. از گلوکز مایع در تهیه انواع کیک، گز، سوهان، شیرینی و شکلات استفاده می گردد. مدت زمان نگهداری گلوکز در منزل شش ماه است و نیازی به نگهداری آن در یخچال نیست.

2 ـ نکات مربوط به گلاب

همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

3 ـ نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه بامیه ترکی

1 ـ قبل از آغاز کار بهتر است آرد سمولینا را داخل دستگاه میکسر یا آسیاب بریزید و دو دقیقه بزنید تا یکدست گردد.

2 ـ در مرحله بعد آرد سمولینا، آرد گندم، روغن مایع، شکر، شیر، بکینگ پودر و آب را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی خوب بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند و حالت خمیری پیدا کند و از قاشق پایین نریزد. روی ظرف را بپوشانید و اجازه بدهید خمیر نیم ساعت داخل محیط آشپزخانه استراحت کند.

3 ـ در مرحله بعد خمیر را داخل قیف بریزید و ماسوره مناسب را بگذارید. می توانید از لوازم قنادی ماسوره مخصوص بامیه را تهیه کنید. بامیه ترکی معمولا باریکتر از بامیه های سنتی ایران است و به صورت مارپیچ یا دایره ای است. داخل ماهی تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. حالا بامیه ها را با قیف داخل روغن ماسوره کنید و انتهای بامیه را با قیچی ببرید تا از قیف جدا گردد. مقدار روغن باید به میزان ای باشد که روی بامیه ها را بگیرد. حرارت اجاق گاز نباید خیلی زیاد باشد. اجازه بدهید بامیه ها با حرارت ملایم کم کم سرخ و طلایی و ترد شوند؛ سپس آن ها را از روغن خارج کنید و داخل شربت بار سرد بگذارید و چند ثانیه بعد از شربت خارج کنید، نوش جان.

طرز تهیه شربت بار

دو لیوان شکر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بگذارید روی شعله اجاق گاز تا با شعله کم جوش بیاید. شربت باید حدود بیست دقیقه جوش ریز بخورد. در این دمت اصلاً شربت را هم نزنید. بعد یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری گلاب و دو قاشق سر پر گلوکز را به شربت اضافه کنید و اصلاً هم نزنید. بگذارید شربت با شعله کم پانزده دقیقه دیگر بجوشد. هرازگاهی با یک فرچه خیس دور قابلمه و لبه شربت را تمیز کنید. در آخر وانیل و زعفران را اضافه کنید. زمان آماده سازی این شربت بین 35 تا 40 دقیقه است و جوشاندن آن نباید بیشتر از این زمان طول بکشد.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بامیه ترکی؛ شیرینی خوشمزه سفره افطار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید