طرح های جدید مبل فرانسوی برای سالن پذیرایی و نشیمن

به گزارش وبلاگ آپلود، بر همگان ثابت شده است که سبک فرانسوی یکی از زیباترین و خاص ترین سبک ها در طراحی داخلی است. از این رو جای تعجبی ندارد که خیلی ها برای انتخاب لوازم و چیدمان منزل شان، به این سبک رجوع نمایند. مبل فرانسوی یکی از اجزای اصلی چیدمان به سبک فرانسوی بوده و البته دارای انواع مختلفی است. اگر قصد خرید چنین مبلمانی را دارید بهتر است با انواع مختلف آنها آشنایی پیدا نموده تا هنگام خرید با دیدن طرح های متفاوت سردرگم نشوید.

طرح های جدید مبل فرانسوی برای سالن پذیرایی و نشیمن

مبل فرانسوی در چهار سبک باروک، روکوکو، نئوکلاسیک و ناپلئونی طراحی و فراوری می گردد. بیشتر این سبک ها سلطنتی هستند اما تفاوت های جزئی نیز با یکدیگر دارند. در ادامه بیشتر در خصوص تفاوت سبک های مختلف مبل فرانسوی صحبت می کنیم.

مبلمان فرانسوی باروک

باروک به دوره ای خاص از تاریخ هنر فرانسه گفته می گردد که بعداز رنسانس رخ داد. طراحی و ساخت لوازم به سبک باروک از قصر پادشاهی لویی چهاردهم آغاز شد. در حقیقت این سبک به منظور خلق مبلمان جدید برای دکوراسیون قصر پادشاهی لویی چهاردهم اختراع شد. از همین رو مبل طراحی یشده به سبک پاروک را بعنوان مبل سلطنتی لویی چهاردهم نیز می شناسند.

جزئیات در طراحی مبل فرانسوی سبک باروک بسیار زیاد است. اما بین تمام این جزئیات یک نوع هارمونی وجود دارد که در پشت و روی مبل دیده می گردد. مبلمان سبک باروک در تمام جهات خود دارای جزئیات پیچیده در طراحی بوده و به همین خاطر هم خیلی سریع خودنمایی خواهند کرد.

مبلمان فرانسوی روکوکو

از لحاظ تاریخی سبک روکوکو سبکی جدیدتر از باروک محسوب شده و بنوعی جزئی از سبک نئوکلاسیک شناخته می گردد. این سبک در قرن هفدهم میلادی ترویج یافت که در ادامه به سبک نئوکلاسیک منتهی شد.

مبل فرانسوی سبک روکوکو را به خاطر راحتی بیش از حدش می شناسند. در حقیقت راحتی نشیمنگاه فنری مبلمان روکوکو در کنار کوسن های متعدد و پشتی های نرم و بسیار لطیف از خصوصیات اصلی مبلمان روکوکو هستند. پارچه ای که برای ساخت مبلمان روکوکو استفاده می گردد، از جنس مخمل و ابریشم طبیعی بوده که از پارچه های بسیار لوکس و باکیفیت هستند. همچنین برای جذابیت بیشتر، مبلمان سبک روکوکو اغلب به رنگ های پاستلی در می آیند تا چیدمان حالتی شاداب و پرانرژی به خود بگیرد.

مبل سبک باروک در برابر روکوکو، کدام را انتخاب کنیم؟

خوب همانطور که در بالا اشاره کردیم، در انتخاب مبل فرانسوی باید از بین این دو سبک یکی را انتخاب کنید. سبک باروک قدیمی تر بوده و به همین خاطر سبک روکوکو بنوعی از مشتقات آن محسوب می گردد. اما فارغ از مبحت تاریخی این دو سبک. هر دو سبک باروک و روکوکو از تزیینات زیاد و پیچیده استفاده نموده و هر دو نقش تاریخی مهمی در هنر طراحی داشته اند.

اصلی ترین تفاوت بین سبک باروک و روکوکو در طراحی و رنگ های بکار رفته در پارچه مبلمان است. به طور کلی مبلمان سبک باروک جدی، سنگین، رسمی و دراماتیک هستند در حالی که مبلمان سبک روکوکو آن حالت جدی را در خود نداشته و در دکوراسیون صمیمی تر و محبت آمیز تر دیده می شوند. اما به هر حال با توجه به این تفاوت، بازهم تشخیص تفاوت میان این دو نوع مبل فرانسوی کار سختی است.

مبل فرانسوی نئوکلاسیک

مبل فرانسوی نئوکلاسیک مربوط به دوره پادشاهی لویی شانزدهم بوده و به نوعی احیا کننده سبک طراحی یونانی و رومی در دکوراسیون داخلی شناخته می گردد. زمانی که لویی شانزدهم در سال 1774 به پادشاهی رسید، ماری آنتوانت، ملکه علاقمند به مد و طراحی، لوازم و اثاثیۀ تمام قصرهای سلطنتی را به طور کل تغییر داد. ملکه بجای استفاده از مبلمان سبک باروک یا روکوکو در قصرهای سلطنتی از جمله کاخ ورسای، کاخ فونتن بلو و کاخ تولیری، از مبلمان سبک نئوکلاسیک به طور گسترده استفاده کرد.

اما خصوصیات یک مبل فرانسوی به سبک نئوکلاسیک چیست؟ مبل های نئوکلاسیک، ظاهر ساده اما متقارن و متوازن دارند. در ساخت این مبل ها، از چوب های رنگ تیره مثل آبنوس استفاده می گردد. همچنین معمولا مبل های فرانسوی نئوکلاسیک، با فرش اصیل ایرانی تزیین می شوند که در واقع از کاخ های سلطنتی فرانسوی در عصر لویی شانزدهم الهام گرفته شده است.

مبلمان ناپلئونی

دوره به قدرت رسیدن ناپلئون در فرانسه یکی از مهم ترین برهه های تاریخی بشر است. بنابراین جای تعجبی ندارد که این دوره، دارای سبک طراحی مخصوص به خود باشد. مبل فرانسوی به سبک ناپلئونی، در واقع ادامه رو سبک طراحی نئوکلاسیک است اما دارای تفاوت های جزئی با آن نیز می باشد.

سبک طراحی مبلمان ناپلوئنی آن تقارن و توازنی که در مبل های نئوکلاسیک شاهدش بودیم را در خود ندارد. در هر طرف ممکن است از طرح های گوناگونی استفاده گردد. مبل ناپلوئنی عموما رنگی طلایی داشته و از طراحی صاف و مستقیم بهره می برند. پایه های این مبل ها، خصوصاً در قسمت انتهایی دارای تزیینات پیچیده و قطعا در چیدمان جلب توجه خواهند کرد.

منبع: اتاق

به "طرح های جدید مبل فرانسوی برای سالن پذیرایی و نشیمن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح های جدید مبل فرانسوی برای سالن پذیرایی و نشیمن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید