رنگ کردن کاشی و سرامیک های آشپزخانه و سرویس بهداشتی
به گزارش وبلاگ آپلود، اخیراً متوجه شدم که رنگ کاشی های حمام و دستشویی زرد شده اند، به خاطر اینکه رنگ کاشی ها سفید بودند زردی آن خیلی توی ذوق می زند. با یک دو دو تا چهارتای ساده دیدم که به این زودی نمی توانم هزینه لازم برای بازسازی و تازه کردن کاشی و سرامیک را پرداخت کنم، به همین خاطر تصمیم گرفتم به سراغ گزینه جایگزین یعنی رنگ آمیزی بروم.
آیا میتوان سرامیک و کاشی را رنگ کرد؟ چطور؟
به گزارش وبلاگ آپلود به نقل از استادکار، سطح شفاف کاشی و سرامیک تقریبا هر نوع آلودگی از گرد و غبار گرفته تا رنگ، غذا و روغن را بازتاب می دهد. اگر فقط از رنگ لاتکس برای رنگ کردن کاشی آشپزخانه و سرویس بهداشتی استفاده کنید دوام زیادی نخواهد داشت و حتی با یک ناخن کشیدن ساده هم رنگ از روی کاشی ها پاک می شود.
با این حال اگر از روش درست و اصولی برای زیرسازی و رنگ کردن آن استفاده کنید، علاوه بر افزایش طول عمر کاشی ها، از پرداخت هزینه های بیشتر برای جایگزین کردن کاشی ها و کثیف کاری های مربوط به آن هم مصون می مانید.
مزیت اصلی در رنگ کردن کاشی سرویس بهداشتی تغییر ارزان قیمت دکوراسیون حمام و سرویس بهداشتی با رنگ مورد علاقه تان و تعمیر ترک ها (رنگ موادی را که برای پر کردن ترک کاشی استفاده کرده اید می پوشاند.) و لکه های زرد ایجاد شده بر روی کاشی و سرامیک است.برای رنگ کردن کاشی و سرامیک به طور معمول به ابزار زیر نیاز دارید:
- رنگ اکرلیک با کیفیت بالا برای زیرسازی (پرایمر)
- رنگ داخلی اکرلیک نیمه براق با کیفیت بالا
- اورهان (از مواد صنایع رنگی برای سطوح در معرض آب و رطوبت)
- دستکش های پلاستیکی مقاوم
- TSP یا پاک کننده قوی دیگر
- اسفنج
- نوار رنگ آمیزی
- کاغذ سمباده (شماره 220)
- پارچه کهنه
- قلم مو نقاشی
- غلطک رنگ
انتخاب رنگ مخصوص کاشی آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام
رنگ لاتکس: شما می توانید از یک رنگ اکرلیک برای زیرساز و از رنگ اکرلیک نیمه براق برای سطح رویی کار استفاده کنید. در این آموزش از رنگ لاتکس اکرلیک برای رنگ کردن کاشی و سرامیک استفاده می شود.
رنگ اپوکسی: این رنگ دارای خواص چسبندگی بالاتری است و برای استفاده باید از دستورالعمل روی رنگ پیروی کنید. همچنین تنوع رنگ کمتری نسبت به رنگ های اکرلیک دارد.
انتخاب رنگ بر اساس سلیقه تان و طراحی داخلی سرویس بهداشتی، حمام یا آشپزخانه می تواند متفاوت باشد و این تفاوت روی قیمت رنگ مخصوص کاشی هم اثر می گذارد. رنگ آمیزی کاشی و سرامیک برای اینکه حرفه ای و تمیز انجام شود نیاز به زمان دارد. ولی با استفاده از مواد و رنگ های با کیفیت بالا می توانید از هر گونه دوباره کاری در رنگ کردن کاشی ها جلوگیری کنید.
برای رنگ زدن لبه های کاشی و سرامیک بهتر است از لایه های نازک رنگ همراه با قلم مو نقاشی استفاده کنید. ولی سطوح را با غلطک نقاشی رنگ آمیزی کنید تا یکدست شوند. همچنین کناره های کاشی و سرامیک (قسمت های آزاد دیوار یا زیر کابینت ها) را برای اینکه رنگ نگیرد با استفاده از نوار رنگ آمیزی بپوشانید. این روش نیاز به صبر و حوصله زیاد دارد ولی در نهایت کاری زیبا و چشم نواز خواهید داشت.
شما می توانید از رنگ اپوکسی یا لاتکس برای رنگ آمیزی کاشی و سرامیک استفاده کنید.مرحله آماده سازی
یک آماده سازی خوب برای رنگ کردن کاشی و سرامیک دستشویی و آشپزخانه می تواند نتایج عالی به همراه داشته باشد. برای آغاز، قبل از هر کاری کاشی ها را بررسی کنید. اگر جای ترک و شکستگی وجود دارد، کاشی را با چسب کاشی تعمیر کنید و یا کاشی شکسته را جایگزین نمایید.
تعمیرات را 48 ساعت قبل از آغاز رنگ آمیزی انجام دهید. سپس روی سطح کاشی و لبه های آن را با استفاده از سمباده کاغذی، صاف کنید (از ایجاد خراش عمیق روی سطح پرهیز کنید) در نهایت ذرات گرد و غبار را با دستمال پاک نمایید. حتی اگر سرامیک در نگاه اول تمیز به نظر می رسد خوب است که با یک پاک کننده قوی مانند محلول تری سدیم فسفات (TSP) آن را تمیز کنید.
نصف یا یک چهارم محلول تری سدیم فسفات را با حدود 4 لیتر آب مخلوط کرده و با استفاده از اسفنج کل سطوح کاشی و سرامیک و لبه ها را تمیز کنید. اجازه دهید یکی دو دقیقه روی سطح بماند تا تمامی آلودگی را از بین ببرد.
در ادامه چند بار کل سطوح را با استفاده از آب بشویید تا بقایای TSP از روی کاشی و سرامیک از بین برود.
رنگ آمیزی کاشی و سرامیک 5 مرحله دارد: 1- آماده کردن ابزار رنگ آمیزی 2- انتخاب رنگ مناسب 3- از بین بردن ترک و شکستگی ها، تمیز کردن سطوح (آماده سازی) 4- زیرسازی و آستر زدن کاشی و سرامیک 5- رنگ آمیزی.زیرسازی برای رنگ کردن کاشی و سرامیک
آستر زیرسازی حین رنگ کردن کاشی باید کاملا صاف، یکدست و بدون هر گونه برآمدگی باشد. با استفاده از یک قلم مو نازک نقاشی زیرسازی لبه های اطراف کاشی و سرامیک آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام را آغاز کنید. سپس غلطک را به رنگ زیرساز آغشته کرده و به آرامی روی سطوح کاشی و سرامیک حرکت دهید. دقت کنید که لایه رنگ نازک باشد.
اجازه دهید تا آستر زیرسازی کاشی به مدت چندین ساعت به خوبی خشک شود.
پس از اینکه آستر زیرسازی اول به خوبی خشک شد. مرحله دوم آستر زدن کاشی را آغاز کنید. آستر دوم یک شب برای خشک شدن به زمان نیاز دارد. روز بعد اگر روی سطح کاشی و سرامیک رگه های رنگی برجسته ای مشاهده کردید با استفاده از سمباده کاغذی آن را یکدست کنید. سپس تمامی گرد و غبار موجود را از روی سطح تمیز نمایید.
رنگ آمیزی را آغاز کنید!
همانطور که در مورد آستر زدن کاشی و سرامیک گفتیم باید از مقدار کمی رنگ و لایه های نازک برای رنگ کردن کاشی استفاده کنید. با استفاده از یک قلم مو نقاشی ابتدا لبه های آسترخورده را رنگ کنید. سپس یک لایه نازک رنگ را با کمک غلطک روی سطح بزنید و منتظر بمانید تا کاملا خشک شود. بعد از خشک شدن رنگ ابتدایی یک بار دیگر این مرحله (با استفاده از قلم مو و غلطک) را تکرار کنید.
بعد از خشک شدن رنگ آمیزی مرحله دوم، یکبار سطح کار را بررسی کنید. اگر نیاز به رنگ کردن دارد مرحله قبل را برای مرتبه سوم و آخرین بار تکرار کنید.
هنگامی که سطوح رنگ کاملا خشک شدند با استفاده از اورتان (Urethane)، سطح رنگ شده را آب بندی کنید. به مدت دو هفته کامل به سطح دست نزنید تا رنگ و آستر آب بندی کاملا سخت شود. البته در مورد رنگ آمیزی کاشی و سرامیک اگر از یک فرد حرفه ای کمک بگیرید زمان آماده سازی و اتمام کار سریع تر اتفاق می افتد و خیلی زود می توانید از حمام و سرویس بهداشتی استفاده کنید.
منبع: جام جم آنلاین